Mattien ja Maijojen

 

Matit ja Maijat Saksaan 25.-29.6.2009

 

Hollolan tanssiosaamiselle on kansainvälistä kysyntää. Kolmen kesäkuukauden kuumaan sesonkiin sijoittuvat festivaalikutsut työllistävät Matit ja Maijat ry:n tanssijoita. Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna parinkymmenen hengen hollolalainen esiintyjäjoukko vie suomalaista tanssiosaamista Saksaan.

Erfurtin kaupunki Koillis-Saksassa on erikoistunut perinteiden vaalimiseen ja esittävien perinnelajien näyttävään esillepanoon. Vuodesta 1996 kaupungin kesässä on juhlittu korkeatasoista kansantanssikulttuuria ”Danetzare” –festivaaleilla. Kansainvälinen tapahtuma yhdistää tanssin iloa ja säihkettä satojen eri puolilta maailmaa saapuvien tanssijoiden esittämänä. Nuoren ja menestyksekkään festivaalin historian ensimmäinen suomalaisryhmä on Matit ja Maijat Hollolasta.

Tanssinopettaja ja koreografi Salla Korja-Paloniemi on harjoituttanut tanssijoilleen Saksaan viemisiksi yli puolitoista tuntia ohjelmistoa. Matit ja Maijat haluaa panostaa ulkomaan vierailuihinsa ja toivoo suomalaisen kansantanssin avautuvan kansainväliselle tanssiyleisölle monikasvoisena ja raikkaana.

Matit ja Maijat ovat kokeneita festivaalikävijöitä ja Erfurtin vierailu on ryhmän 34. ulkomaille suuntautuva esiintymismatka.

 

----------------------------------------------------------